Alege un sistem de supraveghere si pune siguranta pe primul loc

Cu ajutorul unui kit de supraveghere video poti sa pui siguranta familiei tale, dar si a casei sau afacerii, pe primul loc. Un sistem de camere de supraveghere inseamna ca poti sta fara griji ori de cate ori lipsesti de acasa. Sistemul de supraveghere video nu inseamna o multime de aparate scumpe si complicate, dimpotriva, este alcatuit din cateva aparate simplu si usor de folosit si instalat. Astfel, principalele componente ale unui kit de supraveghere sunt camerele de supraveghere insotite de aparate tip DVR si NVR. In anumite cazuri, aceste kit-uri de camere de supraveghere includ si accesorii pentru montaj. Numarul de camere depinde de nevoile tale, asa ca poti alege un kit de supraveghere video cu 4 camere sau cu una, doua ori chiar mai multe. Alege intotdeauna in functie de suprafata pe care vrei sa o acopere sistemul de supraveghere si in functie de cum doresti sa plasezi fiecare camera.

Sistemele de supraveghere iti pot proteja cele mai de pret bunuri

Poti alege dintre sisteme de supraveghere exterior sau de interior. Cea mai buna optiune este sa alegi un kit care include atat camere de exterior, cat si cateva camere pentru punctele cheie de acces in incinte. Astfel, un sistem de supraveghere pentru exterior se poate combina cu succes cu unul pentru interior.

Ce alte beneficii mai aduc sistemele de supraveghere?

Beneficii sisteme de supraveghere

Cu toate ca principalul beneficiu adus de un sistem de supraveghere video il constituie securizarea bunurilor, oamenilor si proprietatilor, acesta aduce numeroase alte avantaje.

Colecteaza dovezi in caz de efractie

Unul dintre cele mai importante avantaje aduse de un sistem de supraveghere video il reprezinta furnizarea de dovezi, in cazul unei efractii, incident. In cazul in care resedinta/cladirea de birouri/magazinul/parcarea, etc reprezinta obiectul unei activitati infractionale, camerele de supraveghere vor oferi dovezi esentiale pentru organele de investigatie. Indiferent daca vorbim de sisteme de supraveghere traditionale CCTV sau sisteme digitale moderne, imaginile video vor ajuta la depistarea infractorilor.

Trimite alerte automate catre o firma de paza/politie

Pentru anumite locatii, sistemele de supraveghere video pot fi instalate astfel incat sa fie transmise alerte automate catre autoritati in cazul unei efractii. Cu ajutorul senzorilor si amplasarii adecvate a camerelor de supraveghere, sistemul de supraveghere video poate identifica efractia imediat si trimite notificare catre proprietar, firma de paza, politie.

Stocheaza inregistrari importante

Sistemele de supraveghere video pot oferi imagini esentiale pentru afaceri, mentinand rapoarte despre activitatile in anumite zone ale spatiului comercial. Fie ca vorbim despre un spatiu de birouri sau o fabrica, inregistrarile video oferite de sistemul de supraveghere video vor oferi informatii pe care le puteti omite, verifica anumite activitati si evenimente, dar si supraveghea modul de desfasurare a anumitor activitati.

Monitorizeaza evenimente in timp ce au loc

Colecteaza dovezi in caz de efractie

Indiferent ca este vorba despre un incident petrecut in afara casei dvs sau a resedintei, sau ca au loc actiuni pe care doriti sa le supravegheati, sistemul de supraveghere video este o solutie la indemana. Puteti vizualiza inregistrarile in timp real pe monitoare sau accesa de la distanta ceea ce se inregistreaza.

Cu ajutorul unui sistem de supraveghere puteti accesa live inregistrarile, de oriunde v-ati afla, luand masurile necesare in cazul incidentelor neplacute.

Indeparteaza posibilii infractori

Simpla prezenta a camerelor de supraveghere poate indeparta infractorii. In urma studiilor, s-a evidentiat ca infractorii evita proprietatile unde sunt instalate camere de supraveghere video. De regula, infractorii petrec timp in a-si selecta urmatoarea tinta, eliminand proprietatile cu sisteme de supraveghere video. Chiar daca infractorii incearca dezactivarea camerelor, distrugerea imaginilor deja surprinsa va fi dificila, mai ales datorita solutiilor moderne de stocare a acestora.

Reduce cheltuielile pentru protectie

Odata ce veti instala un sistem de supraveghere, numarul personalului necesar pentru supravegherea video a unui spatiu comercial, industrial, se va reduce semnificativ.

Previne vulnerabilitatea in masurile de protectie

Supravegherea video poate fi elementul fundamental pentru masurile de protectie pe care le luati, dar si pentru a servi ca masura secundara atunci cand celelalte metode esueaza. Poate alte metode de supraveghere video nu va ofera informatiile pe care le cautati, in timp ce camerele de supraveghere video vor capta imaginile necesare.

Imbunatateste productivitatea

Un sistem de supraveghere in cladirea de birouri, magazine, poate avea efecte pozitive si asupra angajatilor. Acestia se vor simti in siguranta atunci cand stiu ca un sistem de supraveghere video protejeaza spatiul activitatii. Angajatii vor fi mai relaxati si se vor putea focusa pe activitati mai eficient, devenind mai productivi in munca lor.

Ce aspecte sa considerati inainte de achizitionarea unui sistem de supraveghere video?

Modul de instalare a unui sistem de supraveghere video

Intrucat exista numeroase modele de sisteme de supraveghere, este necesar sa examinati o multitudine de factori pentru a identifica sistemul perfect pentru nevoile dvs de securizare, specificul proprietatii, dar si bugetul de care dispuneti. Iata cele mai importante elemente de examinat:

Modul de instalare

Daca vorbim despre supravegherea video a unui spatiu de mici dimensiuni, sau daca nu sunt multe zone de supravegheat, este posibil sa instalati sistemul de supraveghere fara a apela la ajutorul profesionistilor. Piata va ofera sisteme de supraveghere care vin cu toate componentele necesare, camere, dispozitiv de inregistrare, card de stocare, accesorii, etc.

Pentru supravegherea spatiilor comerciale de mari dimensiuni, sau in aplicatiile unde sunt necesare multe camere de supraveghere, va sugeram sa apelati la profesionisti. Instalarea si setarea sistemului de supraveghere sunt mai complexe pentru aceste aplicatii.

Tipul de camera

Fiecare dintre tipurile de camere de supraveghere (IP si analog) prezinta avantaje si limite. Camerele de supraveghere IP (Internet Protocol) sunt preferate camerelor traditionale de tip analog, oferind mai multe functii si prezentand mai multe caracteristici. Camerele de supraveghere IP capteaza imagini la rezolutii inalte si permit analiza video, alerte automate, functii de inteligenta artificiala, etc.

Tipul de stocare

Exista trei tipuri de stocare pentru sistemele de supraveghere video: NVR, DVR si hybrid. Dispozitivul DVR (Digital Video Recorder) foloseste camere de tip analog, in timp ce dispozitivul NVR (Network Video Recorder) foloseste camere IP. Cu un recorder hibrid, veti putea folosi atat camere analog, cat si de tip IP.

Necesarul de stocare

Calitatea pe care o doriti pentru imagini, precum si durata video-urilor vor determina nevoia pentru spatiului de stocare pentru sistemul de supraveghere video. Daca intentionati sa inregistrati si pastrati video de inalta calitate, veti avea nevoie de mult spatiu de stocare pentru sistemul dvs. De asemenea, veti avea nevoie sa determinati daca veti stoca imaginile local pe drive-ul intern de stocare al camerei, hard-disk sau extern pe o platforma in cloud.

Caracteristicile

Sistemele de supraveghere video pot veni cu numeroase caracteristici, precum detectie inteligenta a miscarii, vizibilitatea pe timpul noptii, PTZ, etc. Evaluati aceste caracteristici si alegeti camerele de supraveghere in functie de necesitatile de securizare pentru spatiul dvs. Spre exemplu, daca aveti nevoie de un sistem de supraveghere de baza a spatiului comercial, alegeti unul capabil sa capteze imagini si pe intuneric si sa trimita alerte 24/7.

Specificul spatiului de supravegheat

Este necesar sa stiti unde vreti sa amplasati camerele de supraveghere, intrucat acest aspect va influenta tipul de camera de care aveti nevoie. Spre exemplu, daca aveti nevoie de supraveghere la intrarea in cladire, aveti nevoie de o camera rezistenta la elementele naturale, cu alerte de miscare si vizibilitate si pe timpul noptii.

Capacitatea de personalizare

Multe din sistemele de supraveghere actuale permit ajustarea lor la nevoile specifice ale clientului. Indiferent ca aveti nevoie de un sistem pentru supravegherea unei singure incaperi sau de un sistem pentru monitorizarea curtii si a cladirii de birouri, piata va ofera modelul necesar.

Pretul

Numarul de camere, tipul de spatiu pe care il monitorizati, dar si tipul de stocare dorit sunt cateva dintre elementele care vor influenta pretul pentru un sistem de supraveghere video. Caracteristicile pentru camere, dimensiunea spatiului de stocare, functiile precum analiza video, detectia miscarii sunt alti factori ce se reflecta in costul pentru un sistem de supraveghere video.

Categories Siguranta

Competenţa, expertiza şi profesionalismul personalului Smart Office Solutions sunt dobândite printr-o perpetuă instruire în training-uri de specializare şi prin experienţa acumulată în activităţile cotidiene, calităţi reflectate de certificările obţinute şi de colaborările încheiate.